23 Απριλίου 2013

Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ & ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΨΕΥΤΕΣ

Πρόσφατα κάποιος «οικονομολόγος» συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και τους αρμόδιους περί των οικονομικών υπουργούς και υφυπουργούς (και δεν έχουμε και λίγους, γι αυτό πάμε κατά διαβόλου γιατί είναι πολλοί και δε μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, άλλα λένε & διατυμπανίζουν και μετά από λίγο γίνονται τα ακριβώς αντίθετα, τρομάρα τους) και τους ανακοίνωσε την λύση του οικονομικού προβλήματος που βρήκε.
Η λύση είναι απλή και εύκολη και την βρήκε εύκολα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και να φωνάζει «ΕΥΡΗΚΑ – ΕΥΡΗΚΑ» αλλά Αρχιμήδη, με απλό συσχετισμό με την κρίση στην Κύπρο, δηλαδή στην Κύπρο έγινε κούρεμα 40% στις καταθέσεις, στην Ελλάδα που έβγαλαν παράνομα τα 360 δις να γίνει κούρεμα 50% και αμέσως θα έχουμε στο ταμείο 180 δις τα οποία θα τα πάρουμε θέλουν δε θέλουν και με άμεσες κατασχέσεις περιουσιών των ιδίων και των εμπλεκομένων συγγενών τους.
 Προς μεγάλη του έκπληξη, με μία φωνή ΟΜΟΦΩΝΑ του απάντησαν όλοι ότι δε μπορούν να το κάνουν αυτό, όταν τους ρώτησε ο οικονομολόγος γιατί, απάντησαν αδυνατούμε από «συναδελφική αλληλεγγύη», γιατί οι περισσότεροι που έχουν βγάλει χρήματα είναι συνάδελφοί τους και συγγενείς τους, καθώς και οι ένθερμοι υποστηριχτές τους: καναλάρχες, εκδότες και τα φερέφωνά τους δημοσιογράφοι (που τους στηρίζουν με χέρια, πόδια και λοιπά άκρα τους), (τα τελευταία άκρα τα χρησιμοποιούν σε μόνιμη βάση για να μας …….. ποικιλοτρόπως…).
Αφού είδε και αποείδε ο «οικονομολόγος» τους είπε το τελευταίο (που με αυτό επαληθεύεται και τεκμηριώνεται η απάντηση που δόθηκε από αυτούς και το σχόλιο από τον γράφοντα…):
 «Τον Ελληνικό λαό, για το αν αλλοιώθηκε η λίστα Λαγκάρντ και από ποιόν, το θεωρεί δευτερεύον, καθώς και αν θα βγει το πόρισμα, τώρα ή μετά από 1 χρόνο, αυτό που τον καίει, είναι να αρχίσουν να έρχονται χρήματα, από τους υπάρχοντες 2.062 στη λίστα που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, αυτό είναι το πρώτο που καίει τον Ελληνικό λαό, δεν ασχολείστε με τους 2.062 που έχουμε στη λίστα και ψάχνετε να βρείτε τους 10. Θα τα πάρετε από τους 10;
Είστε εντελώς ανίκανοι και ψεύτες, ανίκανοι γιατί δεν κάνετε τίποτα και ψεύτες γιατί κοροϊδεύετε τον Ελληνικό Λαό, τόσο εσείς όσοι και τα φερέφωνά σας, των ΜΜΕ, που κανένας δεν λέει τα αυτονόητα και την αλήθεια , όλοι σας το μόνο που κάνετε είναι να αποπροσανατολίζετε τον ευκολόπιστο λαό, με τη λίστα , το φυσικό μας πλούτο και τόσα άλλα….. ».
 Προς καλύτερη κατανόηση της σημερινής κατάστασης γράφω παρακάτω τι είχε γράψει ο Αριστοτέλης στα Πολιτικά που ταιριάζουν με την σημερινή μας τραγική κατάσταση:
 «….. Επιδίωξη της Τυραννίας ( τώρα Ελλήνων Πολιτικών –Ευρωπαίων) είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ΄ ενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους, η φρουρά του καθεστώτος ( σήμερα τα ΜΜΕ-Κομματάρχες-Εργατοπατέρες…..) και αφ΄ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες (με το πρόβλημα επιβίωσης..) και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.
Σε αυτό το αποτέλεσμα προβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων (θυμίζει αυτό κάτι σημερινό;), η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών (ακόμα και με κατασχέσεις…), όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων (Ολυμπιακών αγώνων κλπ), που εξαντλούν τα Δημόσια οικονομικά (και οι εξοπλισμοί)….
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Διαβάζοντας αυτό το κομμάτι , θαυμάζουμε αφ΄ ενός την μεγαλοφυΐα του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, για αυτά που είχε γράψει και είναι τόσο διαχρονικά και αφ΄ ετέρου την ραδιουργία των σημερινών τυράννων που προανέφερα (πολιτικών-ευρωπαίων), που τηρούν κατά γράμμα τις ανωτέρω αρχές της τυραννίας

Ανδρέας Η. Κόκκορης