27 Φεβρουαρίου 2013

ΒΑΤΡΑΧΟΙ, ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ

Μετά από πειράματα, διαπίστωσαν ότι, εάν ένα βάτραχο το ρίξουν σε ένα καζάνι με καυτό νερό θα πεταχτεί αμέσως έξω. Εάν όμως τον ρίξουν σε κρύο νερό και σιγά- σιγά το νερό το βράζουν, ο βάτραχος θα παραμείνει στο νερό μέχρι να ψοφήσει χωρίς να βγαίνει από το καζάνι. 
Το ίδιο πείραμα το εφαρμόζουν και σε εμάς, με τα οικονομικά μέτρα και την λιτότητα, εάν μας τα έβαζαν κατευθείαν, θα αντιδρούσαμε δυναμικά (όπως ο βάτραχος στο καυτό νερό), μας τα εφαρμόζουν σταδιακά για να τα δεχθούμε (όπως με το σιγοβράσιμο), μέχρι να μας ψοφήσουν (τελειώσουν οικονομικά) και εμάς τους «χαζοβάτραχους\»….. 
Αυτό είναι το δεύτερο κακό που μας κάνουν οι πολιτικοί μας, το πρώτο κακό είναι η αλλοτρίωση σε όλους του κοινωνικούς τομείς, που μας έχουν κάνει και κάνουν….. 
Τα ψέματά τους, τις κομπίνες τους, τις μίζες τους, τα ρουσφέτια τους, το «βόλεμα» των οικείων τους και πολιτικών φίλων τους και τόσα άλλα στραβά και ανάποδα που έχουν κάνει και κάνουν, όπως προανέφερα και για τα οποία δεν αισθάνονται καμία ντροπή και ενοχή, τα μιμήθηκε ο λαός και ζούμε μες το ΨΕΜΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΙΝΑ, ΤΗΝ ΜΙΖΑ, ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ κ,λ,π,, τα οποία τους βγαίνουν ως συνηθισμένα, δηλαδή έκαναν την κοινωνία «μπάχαλο» και με όλα αυτά πώς να πάμε μπροστά πέστε μου;
 Για αυτά που γράφω πιο πάνω, όπως και σε προηγούμενα, που τα βάζω συνέχεια με τους πολιτικούς, κάποιος αδελφικός φίλος, σε συζήτηση που κάναμε, μου μετέφερε σκέψεις του και σκέψεις φίλων του, για αυτά που γράφω.
 Κατ΄ αρχάς θεωρώ τους πολιτικούς, συνυπεύθυνους (έχοντας το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης) για όλα τα δεινά από το 1821 (από Κωλέττη, Μαυροκορδάτο κ.λ.π ) μέχρι σήμερα (ο Κωλέττης και ο Μαυροκορδάτος ήταν οι πρώτοι που πήραν δάνειο από τους ΄Αγγλους ακόμα και από τον Λόρδο Βύρωνα και το χρησιμοποίησαν για τα ρουσφέτια τους και τις μηχανορραφίες τους, όπως και σήμερα….). 
Είναι αμετανόητοι και συνεχίζουν τα ίδια, ειδικά στο ΨΕΜΑ και οι 300, γιατί κάνουν όσα κάνουν οι κυβερνώντες και λένε ΨΕΜΑΤΑ και οι αντιπολιτευόμενοι, τα αντικρούουν, αλλά δεν μας λένε την αλήθεια, αλλά, άλλα ΨΕΜΑΤΑ, δηλαδή κουβάρι του διαβόλου, όλοι τους….…. 
Μετά από 2-3 θητείες στο Κοινοβούλιο, τι μπορούν να προσφέρουν; ΄Ο τι ήταν να δώσουν το έχουν δώσει, ας πάνε σπίτια τους, οι περισσότεροι, στα μεγάλα Τζάκια τους και να έρθουν νέοι (στο Κοινοβούλιο, όχι στην ηλικία), μορφωμένοι (καθηγητές Πανεπιστημίου, Επιστήμονες κ.λ.π.) να σηκώσουν την μισοπεθαμένη Ψωροκώσταινα, στις πλάτες τους, με κύρια εφόδια την μόρφωση και την εμπειρία της ζωής και όχι με εφόδιο το Τζάκι καταγωγής ή το κομματικό «πατρονάρισμα»….. 
Θα ήταν τραγικό, να υπάρχει άλλη σκέψη, για αυτά που γράφω, οι ακραίες καταστάσεις στον τόπο μας, έχουν αφήσει ανοικτές πληγές (εμφύλιος κ.λ.π.), που είναι ντροπή μας και δυστυχώς τις συναντάμε ακόμα μπροστά μας….. 
Ποιο πάνω, έγραψα για την μισοπεθαμένη Ψωροκώσταινα και στη σκέψη μου ήρθε μία φωτογραφία από την Αφρική, που απεικονίζει ένα παιδάκι να αργοπεθαίνει και σε μικρή απόσταση 2 γύπες να περιμένουν το μοιραίο για να ορμήσουν στο πτώμα του παιδιού και συσχέτισα το παιδάκι με την Ελλάδα και τους γύπες με την Μέρκελ και τον Ολάντ οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα, δήθεν να την στηρίξουν και τελικά διαπραγματεύτηκαν πολεμικό υλικό (ο Ολάντ πλοία-mirage F1 να μας πουλήσει ή με «ενοικίαση» (leasing) ). 
Το πρόσχημα ήταν ό τι η Τουρκία μέχρι το 2020, θα ναυπηγήσει 8 κορβέτες και 8 φρεγάτες και αμέσως ήρθαν οι γύπες να κατασπαράξουν τις σάρκες της ακόμα ζωντανής Ελλάδας, τα πουλιά (γύπες) στην Αφρική περίμεναν να πεθάνει το παιδάκι πρώτα, στην πολιτισμένη Ευρώπη οι άνθρωποι-γύπες, τρώνε σάρκες από τους ζωντανούς. 
Θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Σαμαρά και τον κ. Ολάντ, αν έκαναν κάποια συμφωνία για φάρμακα που έχουμε έλλειψη, και αργοπεθαίνουν ασθενείς από την έλλειψή τους (καρκινοπαθείς, πάσχοντες από χρόνια νοσήματα κ.λ.π.). 
Τέλος για τους υπόλοιπους του Κοινοβουλίου, μήπως έθιξε κάποιος το θέμα αυτό; 
Τώρα θα μου πείτε τι γράφω; Δίκιο έχετε, αυτοί έχουν ότι χρειάζονται, στοιχίζουν στο κράτος έκαστος όσο 40 υπάλληλοι (μισθοί-επιτροπές-υπάλληλοι- αυτοκίνητα-τηλέφωνα-αεροπορικά εισιτήρια κλπ), αν έπαιρναν τα μισά, θα είχαμε με αυτά τα χρήματα 300 Χ 20 = 6000 μισθούς προσωπικού για Νοσοκομεία. 
Οι περισσότεροι είναι από πλούσια τζάκια, οικονομικά ανεξάρτητοι, πολλά θα μπορούσαν να κάνουν με περικοπές των δήθεν κεκτημένων τους, τί; Απαντήστε ο καθένας με την φαντασία του………

Ανδρέας Η. Κόκκορης