11 Ιανουαρίου 2013

Προς πάντα ενδιαφερόμενο


Τι αμαρτίες πληρώνουμε ώστε το Λεωνίδιο καθολικός διάδοχος και κληρονόμος του ιστορικού Πραστού να υφίσταται τέτοια απαξιωτική συμπεριφορά από μια εκλεγμένη κυβέρνηση ; Μήπως δεν μετείχαμε στα Ορλωφικά ; μήπως δεν μετείχαμε στην επανάσταση του 1821, μήπως δεν προστατέψαμε τον Γέρο του Μοριά, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη όταν καταδιωκόταν ; Μήπως δεν πολεμήσαμε στην  Αλβανία; Μήπως δεν πήραμε μέρος στην αντίσταση; Μήπως στασιάσαμε ποτέ κατά της νόμιμης κυβέρνησης; 
Το Λεωνίδιο ποτέ δεν πρόδωσε το Έθνος. Σε όλους τους αγώνες ήταν μπροστά . Γιατί ένα κατεστημένο που δεν μπορώ να το ονοματίσω αυτή την στιγμή περιφρονεί αυτόν τον «σίγουρο τόπο». Όλοι καταλαβαίνετε πως πρόκειται για την χειρίστη προσβολή που γίνεται στην πόλη μας.
Είναι γνωστό πως η διάδοση των ιντερνετικών συνδέσεων απλουστεύει την ζωή μας. Έτσι σήμερα εργασίες που χρειάζονταν η φυσική παρουσία του πολίτη σήμερα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω ιντερνέτ. Τραπεζικές εργασίες, Φορολογικές και πλήθος από άλλες γίνονται ανέξοδα από το σπίτι σου. Πολλές Δημόσιες υπηρεσίες μπορούν πια να λειτουργήσουν ηλεκτρονικά, μια από αυτές είναι και το TAXISNET. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές ΔΟΥ  να υπολειτουργούν. Το κράτος σκέφθηκε και μπορεί να έχει δίκιο σε αυτό,  ας τις καταργήσω και το προσωπικό αυτό να το διαθέσω στην πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. Μέχρι εδώ κανείς δεν μπορεί να έχει αντίρρηση.
Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας έτσι δέχτηκε αυτό που θα ίσχυε για όλη την Ελλάδα δηλαδή κατάργηση της ΔΟΥ Λεωνιδίου και δημιουργία γραφείου φορολογικών υποθέσεων και μάλιστα σε οίκημα που θα παραχωρούσε δωρεάν στο κράτος. Κατά το Σύνταγμα όλοι οι Έλληνες γεννιούνται ίσοι και παραμένουν ίσοι για πάντα. Φαίνεται όμως πως το γνωστό «κατεστημένο» θεωρεί πως στην Νότια Κυνουρία οι άνθρωποι ή είναι ευκολόπιστοι (δηλαδή χαϊβάνια) η το πιο πιθανό να μας θεωρούν ηλίθιους. Γιατί τι άλλο να υποθέσω για έναν υπουργό που χειρίζεται την τύχη της Πατρίδας μας που μας λέει πως σε 3 μήνες θα είμαι σε θέση να στεγάσω τις δύο ΔΟΥ Παρ. Άστρους και Λεωνιδίου στην Τρίπολη αλλά μέχρι τότε εσύ Λεωνιδιώτικη Δ.Ο.Υ. έλα στο Παρ. Άστρος . Γιατί κ. Στουρνάρα σου ζητήσαμε ενοίκιο και φοβήθηκες και ήθελες να γλιτώσεις 3 μηνιάτικα; Αν πραγματικά ήθελες να τα γλιτώσεις θα έφερνες «προσωρινά την Δ.Ο.Υ Άστρους στο δικό μας οίκημα που είναι και τζάμπα. Σημειωτέον πως η Δ.Ο.Υ. Παρ. Άστρους πληρώνει ενοίκιο στον ιδιοκτήτη του κτηρίου (κληροδότημα Παρ. Άστρους).  Και εν πάση περιπτώσει, ας μας πει ο αξιότιμος υπουργός μας γιατί τόση πρεμούρα να πάει η ΔΟΥ Λεωνιδίου στο Παρ. Άστρος, δηλαδή αν πήγαινε μετά από 3 μήνες τι θα γινόταν. Τίποτα ! Η Δ.Ο.Υ. μας δεν μεταφέρεται στο Παράλιο Άστρος, απλά συγχωνεύεται με του Παρ. Άστρους
Λοιπόν ξυπνήστε Λεωνιδιώτες ! αυτό είναι άλλη μια επίθεση από τους ίδιους που εμποδίζουν την διάνοιξη του δρόμου προς την Μονεμβασιά, αυτούς που καθόρισαν την τιμή ζώνη στα αγαπημένα τους παιδιά το Παρ. Άστρος και Αρκαδικό Χωρίο σε τιμές κάτω του κόστους κατασκευής για να πληρώνουν λίγο φόρο, αυτούς που μας καταδίκασαν να έχομε τον ίδιο δρόμο από το 1958. Τελικά είναι μεγάλη κατάρα να ανήκεις στον νομό αυτόν.
Υ.Γ. Είχε δίκιο ο Στυλιανός Μερικάκης που ζητούσε την υπαγωγή του Λεωνιδίου στο Νομό Πειραιώς τότε…
Φίλιππος Β. Μπεκύρος
Δημοτικός Σύμβουλος Νότιας Κυνουρίας