21 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ

Πρόσφατα εφημερίδα σχολίαζε το βιβλίο του τέως πρωθυπουργού κ.Σημίτη, που έκανε ανάλυση για τη σημερινή κατάσταση που έχει φτάσει η χώρα μας, για τον οικονομικό, και όχι μόνο, εκτροχιασμό.
Με το φτωχό μου μυαλό, γράφω ότι πιο πολύ από όλους φταίει ο ίδιος ο κ.Σημίτης, γιατί μετά το επίτευγμά του να μπούμε στο ευρώ (αν είναι επίτευγμα θα το κρίνει η ιστορία, αν την αφήσουν, αμερόληπτη, γιατί μέχρι τώρα, παγκοσμίως μόνο αμερόληπτη δεν είναι….), μετά, όλα, τα έκανε σκ….
Το πρώτο κακό έγινε με το σύντομο ξεπάστρεμα της δραχμής, λες και ήταν μίασμα, αντί ακόμα και σήμερα να γράφουμε δίπλα στο ευρώ, τη δραχμή, όπως πολλά άλλα κράτη το κάνουν με το εθνικό τους νόμισμα, με αποτέλεσμα οι αξίες να δεκαπλασιαστούν, είδη που έκαναν 30 δραχμές πήγε η αξία τους στο 1 ευρώ (340 δρχ.), πάνω από 1100% αύξηση, χωρίς κανένα έλεγχο όλα αυτά και από εκεί άρχισε το κακό.
Το περίεργο είναι ότι οι παραπάνω αυξήσεις, έγιναν στα είδη πρώτης ανάγκης περισσότερο και όχι στα αυτοκίνητα, τα μηχανήματα και όλα τα παρεμφερή είδη εισαγωγής…..
Ο «αρχιτέκτονας» της ένταξής μας στην Οικονομική Νομισματική ΄Ενωση, ανέλαβε μηχανοδηγός στο τρένο για την πορεία της Ελλάδος στην Ο.Ν.Ε.. και με τις ενέργειές του, εκτροχίασε το τρένο (ο παραλληλισμός από τον τίτλο του βιβλίου « ο εκτροχιασμός» ….)
 Εκτός από τον «εκτροχιασμό» των τιμών που προανέφερα, ένα ακόμα μεγάλο λάθος ήταν η ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, που ήταν ολέθρια για την οικονομία μας, στη συνέχεια. ΄Ηξερε την οικονομία μας, γιατί τους, ανέλαβε;
Αν κάποιος ανεγκέφαλος, πριν από αυτόν, το επεδίωκε, η οικονομική επιδείνωση θα έπρεπε να τον σταματήσει….
 Οι υπουργοί του κατηγορούνται για ατασθαλίες, σαν Πρωθυπουργός δεν έβλεπε τίποτα, δεν καταλάβαινε τίποτα, τι σόι Πρωθυπουργός ήτανε (όπως και τόσοι άλλοι πρωθυπουργοί μας….). ΄Ένα γεγονός που συνέβη σε κάποιο κράτος: Υπουργός ΄Αμυνας, έκανε επιτροπή από αξιωματικούς, που θα αποστρατεύονταν, πήγαν και έκλεισαν συμφωνίες σε άλλο κράτος και έλαβε έκαστος 800.000 ευρώ (η αναλογία του ποσού σε ευρώ), για τις υπηρεσίες τους και μετά αποστρατεύτηκαν, ( το γεγονός αυτό έγινε γνωστό από την οικογένεια κάποιου αξιωματικού, που ξόδεψε όλα αυτά τα χρήματα σε καζίνα….)
 Αυτό θα μπορούσε να συμβεί και στην Ελλάδα, θα το απέτρεπε ο κ. Σημίτης, πιστεύω ΟΧΙ…. Θα είχαμε πάλι εκτροχιασμό, υπαιτιότητα του μηχανοδηγού…..
Στον εκτροχιασμό βάλανε το χέρι τους και οι επόμενοι για να λέμε και του «στραβού το δίκιο», αλλά τι θα λέγαμε, αν ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου, έγραφαν ένα παρόμοιο βιβλίο, θα γέλαγε και το «παρδαλό κατσίκι» , γιατί τώρα να μη γελάσουμε, μια και «το γέλιο έχει χαθεί από τα χείλη μας», και τώρα μας δίνεται μια αφορμή…..
Άλλες αφορμές για γέλια, είναι ο εκτροχιασμός του ΓΑΠ, « λεφτά υπάρχουν» που για μένα θα είχε δίκιο, αν έλεγε ολόκληρη την πρόταση και όχι μισή όπως την είπε, δηλαδή «λεφτά υπάρχουν ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ κ.λ.π.» και στο τέλος του δόθηκε η ευκαιρία να «ρέφαρε», πάνω σε αυτό που είχε πει, με την λίστα των ΛΗΣΤΩΝ της Λαγκάρντ, αλλά την έκανε «γαργάρα», γιατί είχε σίγουρη την θέση στο Χάρβαρντ, μαζί με τον ιπποκόμο του Παπακωνσταντίνου…….
Επίσης μια άλλη αφορμή για γέλιο, ήταν η ατάκα του Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε», που και αυτός θα είχε δίκιο, αν έλεγε ολόκληρη την ατάκα, δηλαδή; «μαζί τα φάγαμε και τώρα πρέπει μαζί να πληρώσουμε, εμείς (πολιτικοί και οι περί αυτών «μεγαλοκαρχαρίες»), τα δις που φάγαμε και εσείς τα ευρώ που φάγατε», αλλά ακόμα και τώρα, προτιμούν να κρατήσουν, αυτά που φάγανε, αλληλοκαλυπτόμενοι, και προσπαθούν με «μπούρδες» να θολώσουν τα νερά για την υστεροφημία τους,.
Την οποία (υστεροφημία), την φροντίζουν είτε οι ίδιοι με διάφορες ενέργειες, όπως έκδοση βιβλίων, απόλυτη σιωπή, διάφορες ατάκες, είτε κάποιοι άλλοι με διορισμούς σε Πανεπιστήμια και διαλέξεις ανά τον κόσμο με κύριο θέμα, ΠΩΣ ΕΚΤΡΟΧΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ και ο «μηχανοδηγός». που όπως λένε κατ΄ εντολή πέτυχε τον εκτροχιασμό, να παρασημοφορείται, από άλλες χώρες…..
Σας προτείνω για να μην ψυχοπλακωθείτε, να μην σκεφτόσαστε όλα τα ανωτέρω, να το ρίξετε στο τραγούδι, κάνει καλό στο στρες, και σαν πρώτο τραγούδι σας προτείνω το «έβαλε ο διαβολάκος την ουρά του πάλι….».
Για να κλείσω το θέμα με τον εκτροχιασμό, όλα αυτά θα τα είχαμε αποφύγει, αν εμείς δεν βάζαμε τους ανωτέρω να οδηγήσουν το τρένο μας και να το εκτροχιάσουν, γιατί αυτοί δεν κάνανε να οδηγήσουν τρένο, αλλά μόνο παιδικά καροτσάκια, που και αυτά είμαι σίγουρος ότι θα τα «τουμπάρανε»….

Ανδρέας Η. Κόκκορης.