7 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΒΡΩΜΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ & ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ

Εμείς οι Έλληνες έχουμε πολιτικούς αχαρακτήριστους, που εμείς ψηφίζαμε και θα ψηφίζουμε και εν μέρει είμαστε υπόλογοι για αυτό…….
Κάνουμε τρελά και αψυχολόγητα πράγματα, όπως η βάση του ΠΑΣΟΚ μαύρισε τον Βενιζέλο και σε λίγο ίσως τον κάνει αρχηγό του και μεταγενέστερα πρωθυπουργό, η Ν.Δ. έδιωξε κακήν-κακώς το Σαμαρά, που ίδρυσε άλλο κόμμα και τον έκανε αρχηγό του και ίσως τον κάνει πρωθυπουργό, αν είναι λογικά αυτά…..
Από την άλλη οι Ευρωπαίοι μας έχουν συνέχεια στο εδώλιο του κατηγορούμενου και μας κατηγορούν:  Τεμπέληδες, ανίκανους, άχρηστους, κλέφτες ή ¨εθισμένους στα μετρητά¨ (cash junkies)  (δήλωση του Γερμανού επίτροπου για τα δημοσιονομικά της Ελλάδος) ή όπως δήλωσε η Φιλανδή υπουργός οικονομικών: ότι ¨η Ελλάδα είναι καρκίνος της Ευρώπης¨ και τόσα άλλα που μας προσάπτουν, όπως: ανυπόληπτους, απείθαρχους, ψεύτες και ότι ζούμε με τα λεφτά τους, που μας δανείζουν, ένα άλλο γλαφυρό σχόλιο είναι και το εξής ¨Η Ελλάδα είναι ένα πηγάδι χωρίς πάτο¨ και τόσα άλλα…..
Γενικώς οι Έλληνες γελοιογραφούνται ως τεμπέληδες και ανίκανοι.
Οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι, πολλές φορές τα αναιρούν αυτά, όπως η Βρετανική Στατιστική Υπηρεσία, που πρόσφατα έβγαλε τους ‘Έλληνες τους πιο εργατικούς Ευρωπαίους……
Ευρωπαίοι σταθεροί χαρακτήρες με ακλόνητες απόψεις, όπως ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, που άλλα λέει για μας, το πρωί, (κατά της Ελλάδος} άλλα το μεσημέρι (υπέρ της) και άλλα το βράδυ ( πάλι κατά της Ελλάδος), αλλά τι περίμενες από έναν ανεψιό του Γκέρινγκ, που ήταν υπέρ της επίθεσης στο ΙΡΑΚ και είναι υπέρ του ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ…….
Οι Ευρωπαίοι πιέζουν για μέτρα στο λαό, κόψιμο συντάξεων μισθών κ.λ.π. γενικώς ξεβράκωμα, αλλά αφήνουν τα κόμματα να παίρνουν περισσότερα λεφτά, δεν προτείνουν τίποτα για τους βουλευτές, που μπορούν βάσει συντάγματος να γίνουν από 300οι σε 200οι και τα Υπουργεία από 45 σε 20 όπως στην Ιταλία που είναι 5/πλάσια σε πληθυσμό από την Ελλάδα και έχει μόνο 20 Υπουργεία, αλλά θα χαθούν 25 στόλοι ΒΜW και ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ και 25 εξοπλισμοί των Υπουργείων από πολυεθνικές τους , και εμείς με 25 λιγότερα Υπουργεία και 100 λιγότερους βουλευτές πόσα θα γλυτώσουμε, αλλά βλέπεις οι ΚΑΘΑΡΟΙ και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ Ευρωπαίοι τους έχουν στο απυρόβλητο, για το συμφέρον τους, λες και είναι: ή οι καλύτεροι υπάλληλοί τους…… ή οι καλύτεροι υπηρέτες τους……
Τα λαδώματα που τους κάνανε οι εταιρίες σας, δεν είναι ποινικά αδικήματα και για τις δύο πλευρές:
Ψάχνανε να βρούνε 325 ή 375 εκατομμύρια, για τα τελευταία μέτρα και τα κόψανε πάλι από το λαό….
Δεν προτείνανε οι Ευρωβρυκόλακες, τίποτα για ακύρωση των παραγγελιών για τα 2 υποβρύχια τύπου 214, από την Γερμανία (αξίας 2 δις) ή τις 2 φρεγάτες από την Γαλλία (αξίας 4 δις ) ή ακύρωση της προμήθειας των αεροπλάνων EUROFIGHTER (αξίας 4 δις ) ή των περιπολικών του Λιμενικού ή…, ή…., και τόσα άλλα ή….,ή…. για εξοπλισμούς…….
Γιατί οι Ευρωπαίοι δεν εγγυώνται τα σύνορα της Ελλάδας, και τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τους εξοπλισμούς να πήγαιναν για να ξεχρεωθεί η Ψωροκώσταινα;
Είμαστε οι καλύτεροι Ευρωπαίοι πελάτες τους, σε πολεμικούς εξοπλισμούς, κορόιδα είναι να μας χάσουν: Χώρια που θα είχαν και πρόβλημα ανεργίας…
Αν δεν μας έδιναν το τελευταίο πακέτο βοήθειας και γυρίζαμε στην δραχμή, τι θα χάνανε αυτοί πρώτα, το πακέτο το δώσανε, για να εξοφλήσουμε τις παραγγελίες των εξοπλισμών μας και να πάρουν τα λεφτά τους, τι νομίζατε κορόιδα, τέτοιο δούλεμα για διώξιμο από την ευρωζώνη κ.λ.π. και τέτοια σκηνοθεσία, ούτε ο Χίτσκοκ δεν θα την έκανε……
Μας καταμαρτυρούν τόσα και τόσα, αλλά χωρίς εμάς, ιδίως οι Γερμανοί δεν θα είχαν πολιτισμό, γιατί όλες οι λέξεις τους για τον πολιτισμό έχουν Ελληνική ρίζα όπως Theater, Museum, Musik, Orchester , Technik….
Οι Γερμανοί δείχνουν μεγάλη έκπληξη για το άγνωστο στους ίδιους "ελληνικό τμήμα" που υπάρχει στην γλώσσα τους, 'Oπως επίσης και κάποια αμφιβολία, γιατί τους είναι δύσκολο να πιστέψουν ότι τόσες λέξεις, που διαβάζουν, ακούνε και χρησιμοποιούν οι ίδιοι στην καθημερινή τους ζωή είναι ξένες και μάλιστα ελληνικές, όπως για παράδειγμα: Theater, Museum, Musik, Orchester, Demokratie, Programm, Problem, System, Klima, Politik, Therapie, Technik, Klinik, Methode και αμέτρητες άλλες.
Δείχνουν όμως και μεγάλη χαρά, γιατί διαπιστώνουν ότι: «ξέρουν τα ελληνικά... χωρίς να το ξέρουν».
Δίνεται επίσης η εντύπωση ότι υπάρχει κάποια φωνητική και εκφραστική συγγένεια μεταξύ των δύο γλωσσών, όσο παράδοξο και αν φαίνεται. Οι ελληνικές λέξεις "στέκουν" εύκολα στη γερμανική γλώσσα, έχουν "εκγερμανιστεί". Η αποβολή τής καταλήξεως και ακόμη περισσότερο η μετατροπή της, όπως και άλλες μικρές αλλοιώσεις, γίνονται με βάση τη "δομή" -γραμματική και φωνητική- της γερμανικής γλώσσας και αυτό συντελεί στην "εξομοίωση", την προσαρμογή και την αφομοίωση π.χ. θέατρο-theater, ορχήστρα-orchester, ιδέα-idee. Παρατηρεί κανείς πόσο εύκολα, με μικρή σχετικώς μεταβολή στη λέξη, αφαιρείται η "ελληνικότητά" της και προσαρμόζεται στη γερμανική γλώσσα.
Στη σύγχρονη γερμανική γλώσσα μεγάλη έκταση καταλαμβάνουν (πολλές χιλιάδες) λέξεις, οι οποίες είναι "κατά τό ήμισυ" ελληνικές. σύνθετες λέξεις με το ένα συνθετικό τους ελληνικής προελεύσεως, όπως: Krise (184 περιπτώσεις), Phase (198), Zone (214), όπως επίσης γίνεται αναφορά και για τις λέξεις: Klima (224), Therapie (207), Oeko-Oekologie (Σ380), Theater (313), Technik (412), Musik (489), Problem-Problematik (418), Programm (565), System (677), Energie (618), Polit- (676). Η συγκέντρωση, έλεγχος, ταξινόμηση και αλφαβητική καταγραφή έδωσε 16.530 ελληνικές λέξεις απλές και σύνθετες που μετέχουν στη λειτουργία της γερμανικής γλώσσας. Οι ελληνικές αυτές λέξεις, απλές και σύνθετες, αποτελούν θεμελιώδες υλικό, τόσο ποσοτικά, όσο και "ποιοτικά", στον συνολικό πλουτισμό της γερμανικής γλώσσας.
Εν τέλει οι Ευρωπαίοι και ιδίως οι Γερμανοί μας χρωστάνε πολλά, πολύ περισσότερα από όσα μας έχουν δώσει, γιαυτό και μόνο καθαροί και αντικειμενικοί δεν είναι, τα δικά τους δικά του και τα δικά μας (γλώσσα-πολιτισμός, ιστορία κ.λ.π.) πάλι δικά τους και εν τέλει Ευρωπαίοι εμείς σας δώσαμε και το όνομα ΕΥΡΩΠΗ, μήπως πρέπει να ανακαλέσετε αρκετά πράγματα και να μας ζητήσετε και αρκετές συγνώμες για την αγνωμοσύνη σας…………..
Τέλος οικονομικά μαζί τα φάγατε Ευρωπαίοι (προμήθειες-εξοπλισμοί κλπ) με τον Πάγκαλο και τους συναδέλφους του………
Ανδρέας Η. Κόκκορης