30 Μαρτίου 2012

1821: ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ 2012: ΜΕΣΑ ΟΙ ΞΕΝΟΙ

Με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου της επαναστάσεως του 1821, μου ήρθαν στο μυαλό  οι αγωνιστές  και όχι μόνο, που έδωσαν τα πάντα, για να διώξουν τους ξένους από την Ελλάδα……
Και τι δεν έδωσαν, για την πατρίδα, το αίμα τους, τις  οικογένειές τους, τις περιουσίες τους, τα προνόμιά  τους , ΤΑ ΠΑΝΤΑ…..
Ποιους να πρωτοθυμηθούμε; Τους 700 φοιτητές που εντάχθηκαν στον  ΙΕΡΟ ΛΟΧΟ, τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, τον Υψηλάντη τον Καποδίστρια, την Μπουμπουλίνα και τόσους άλλους….
     Σε  αντίθεση με τη σημερινή εποχή, που οι πολιτικοί και όχι μόνο (πάλι όχι μόνο αυτοί), θυσιάζουν την  Ελλάδα για τον εαυτό τους, για τις ΜΙΖΕΣ, για τις  θέσεις τους,  για την αλαζονεία της εξουσίας……
     Προκειμένου να πετύχουν,  το σκοπό τους δίνουν στους  ξένους γη  και  ύδωρ, δίνουν  την  Ελλάδα  ολόκληρη……
Άλλοι για να πάρουν  την εξουσία και  άλλοι για να την  διατηρήσουν,  δεν έχουν
Ιερό και ΄Οσιο……..
Το 1821   θέλαμε Ελεύθερη Πατρίδα, το 2012 δεν θέλουμε Ελεύθερη Πατρίδα.
Το μόνο κοινό που υπάρχει είναι η θυσία της οικογένειας, για διαφορετικό σκοπό όμως,  το1821  τη θυσιάζανε για την Πατρίδα, και τώρα τη θυσιάζουνε πολλοί, αν χρειαστεί,  για να μείνουν στην  εξουσία…..
    Τώρα θα μου πείτε, θυσιάζουν την πατρίδα, στην οικογένεια θα ¨κολλάγανε¨.
    Ζητάνε συγνώμη, πουλάνε ¨φούμαρα¨ για μεταξωτές κορδέλες, όλοι τους  και πάλι μια από τα ίδια……
    Μόνο ο λαός παραμένει σταθερός, από τότε, μέχρι τώρα, ¨κέρβερος¨ με τα όλα του…
    Πάντα ακολουθούσε την  εξουσία,  που τον κορόιδευε,  πάντα τον τραβάγανε από τη  μύτη και το δεχόταν, πάντα ευκολόπιστος, πάντα χωρίς μνήμη για το παρελθόν και την άθλια εξουσία, τον παρασέρνανε σε πολέμους ολέθριους, σε εμφύλιο, σε τόσα κακά……. και  αυτός σταθερός, πίσω τους, ουρά τους….
Θα μου πείτε  είχαν τον τρόπο τους οι  ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ,  με διορισμούς,  αναθέσεις, έργων, κάθε είδους εξυπηρέτηση, κοινωνική, φορολογική, προμήθειας,
κ.λ.π., ψέματα, κούφια λόγια κατ΄ εξακολούθηση  ..…..
   Ο Ρήγας Φεραίος στο Θούριό του  έγραφε, « Ως πότε παλικάρια….. » και αναρωτιέμαι  σήμερα: Ως  πότε παλικάρια θα  μας  κοροϊδεύουν, και εμείς θα τους ξαναψηφίζουμε, ως πότε το θύμα θα είμαστε  πάντα εμείς…..
   Τόσα  και τόσα έκαναν, δεν θα πληρώσει κανένας,, «φασκελοκουκούλοστα»
από όλους…..
Γίνονται εξεταστικές επιτροπές, αποτέλεσμα κανένα, γίνονται παραπομπές, αποτέλεσμα τίποτα, βγαίνουν ονόματα, στα κανάλια και μετά βγαίνουν λάδι όλοι τους ….
Ποιόν να εμπιστευτείς για την πορεία αυτού του τόπου, πέστε μου, ποιο κόμμα δεν
πήρε τα δωράκια του, ποιο κόμμα πέρασε από το κοινοβούλιο, ΚΑΘΑΡΟ, ποιος κυβέρνησε την  ΕΛΛΑΔΑ από την μεταπολίτευση και μετά, και έβαλε την  ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ, πάνω από όλα, όπως θα έπρεπε, ΚΑΝΕΝΑΣ…
Ποιος πολιτικός συμπεριφέρθηκε ή θα συμπεριφερθεί σαν το γέρο του Μοριά  το Κολοκοτρώνη  που « καθόταν και έκλαιγε και έλεγε –Παναγιά μου βόηθα κι αυτή τη φορά την φορά τους ΄Ελληνες»
    (Τι να σου κάνει η Παναγία  κούνα και  συ το χέρι σου λίγο, θυμηθείτε το αρχαίο
« Συν Αθηνά και χείρα κίνει »)                                                                
    Σήμερα που τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, πήραν τη θέση των προσκυνοχαρτιών του Ιμπραήμ, μήπως πρέπει να ξαναθυμηθούμε τα λόγια του Κολοκοτρώνη που είναι  πάλι επίκαιρα στη σημερινή κατάσταση « ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ »
   (Το είδαμε  και σε πανό πάνω σε βράχο του Ναύπλιο  (κάτω από το Παλαμίδι, τη φυλακή  του), την 25-3-2012…..).
  Μεταφορικά να τον πάρουμε, αυτό,  σε όσους συνετέλεσαν στην νέα οικονομική υποδούλωση της Ελλάδας, να τιμωρηθούν,  εκλογικά, νομικά, μέχρι και  με  κατάσχεση  της περιουσίας τους…….
   ΦΩΤΙΑ: Να  κάψουμε  την πολιτική τους  καριέρα…….
   ΤΣΕΚΟΥΡΙ: Να τους κόψουμε τον ομφάλιο λώρο με την εξουσία…….   
   Τους ψηφίζαμε συνέχεια (και φταίμε για αυτό), για  να υπηρετήσουν την πατρίδα και αυτοί κάνανε υπηρέτρια την πατρίδα, στα συμφέροντά τους ….ΚΡΙΜΑ…..
      .                     
Ανδρέας  Η. Κόκκορης