29 Απριλίου 2008

Να αλλαξουμε πορεια??

Εδώ και μερικά χρόνια μια μεγάλη επιτυχία για το Λεωνίδιο επετεύχθη από τον Δήμαρχο Λεωνιδίου κ Τσιγκούνη. Η μοναδική Τσακώνικη μελιντζανα με την γλυκιά γεύση που μόνο στον ευλογημένο αυτό κάμπο του Λεωνιδίου παράγετε, απέκτησε ονομασία προέλευσης και πλέων μόνο το Λεωνίδιο έχει την εμπορική της ονομασία.
Η γιορτή που διοργανώνετε κάθε χρόνο στο γραφικό λιμάνι της πλάκας είναι από τα ποιο σημαντικά γεγονότα του τόπου μας και έχει γίνει πλέον θεσμός.
Το πασχα στο Λεωνίδιο έχει ένα χαρακτηριστικό, τα πολύχρωμα αερόστατα που το βράδυ της ανάστασης φωτίζουν τον ουρανό, προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες και μεγάλη διαφήμιση για τον τόπο μας. Οι επισκέπτες αυτές της μέρες αφήνουν τα χρήματα τους που τόσο έχουμε ανάγκη, δίνουν ζωή σε μια πόλη που άλλοτε κοιμάται, όλοι αυτοί κανονίζουν και για τις διακοπές του καλοκαιριού έχοντας στο μυαλό τους το Λεωνίδιο.
Από τότε που ξεκίνησε η γιορτή της μελιτζάνας κανένας παραγωγός δεν κατάφερε να πάρει έστω κάτι παραπάνω, οι τιμές είναι πιο κάτω από πριν και η μίση παράγωγη πάει στο ποτάμι η` για τροφή στα ζώα. Ο Δήμος ξοδεύει αρκετά χρήματα για την υπόθεση αυτή χωρίς αντίκρισμα.
(Και η μελιντζανα δεν είναι πια γλυκιά)
Τα αερόστατα που ρίχνουμε το πασχα είναι μοναδικό, τοπικό έθιμο, κάποιοι το έχουν πάρει και το διαδίδουν ως δικό τους. Τα αερόστατα φέρνουν στο Λεωνίδιο τον κόσμο που έχουμε ανάγκη, αλλάζουν και την κατεύθυνση από αγροτική σε τουριστική, αν μπορούσαμε να κατοχυρώσουμε τα αερόστατα ως τοπικό έθιμο θα είχαμε σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα για το Λεωνίδιο σε βάθος χρόνου από την μελιτζάνα!
Και νομίζω ότι κοστίζει στο Δήμο πολύ λιγότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: