20 Μαρτίου 2014

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

    Σε λίγες ημέρες θα γιορτάσουμε την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας και για άλλη μια φορά θα αγνοήσουνε τον «άγιο της πολιτικής» τον ευγενή κόμη που έγινε ένα με το λαό  (τους φτωχούς που τον λάτρεψαν),  τον Ιωάννη Καποδίστρια.
    Θα τον αγνοήσουνε συνειδητά, γιατί δεν πρέπει να ξέρουν οι κουτόφραγκοι Νεοέλληνες ποιος ήταν αυτός ο ΑΓΙΟΣ, ο ΕΛΛΗΝΑΣ, ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, ο ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ,  ο πάνω από όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ…….
     Η Δ΄ Εθνοσυνέλευση που έγινε στο Άργος  αποφάσισε  να δώσει αμοιβή στον κυβερνήτη Καποδίστρια, εκείνος το αρνήθηκε και δεν έλαβε ποτέ μισθό (το ακούτε 300  Βολευτές του  Εθνικού μας Κοινοβουλίου,  που αντί για ένα μισθό με τις κάθε είδους παροχές, παίρνετε τουλάχιστον  4 μισθούς…) και αυτός όχι μόνο δεν έπαιρνε τίποτα, αλλά υποθήκευσε την περιουσία του για να πάρει δάνειο η πατρίδα του (για να το μάθουν, αν δεν το ξέρουν οι απάτριδες πολιτικοί……).
     Ένα χρόνο αφότου ανέλαβε την διακυβέρνηση, το 1929 οι ξένοι άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά, για μεγάλες αξιώσεις, απειλώντας να σταματήσουν την οικονομική βοήθεια.
     Ο Καποδίστριας τους έκλεισε την πόρτα και τους απάντησε «Δεν αλλάζουμε την πορεία μας, εξάλλου έχουμε για ένα μήνα ακόμη να φάμε», το είπε, αν και ήμασταν τότε, εντελώς «ξεβράκωτοι» αλλά είχε το σθένος, την πυγμή και το μεγαλείο να τους απαντήσει έτσι……
      Ποιος  σημερινός πολιτικός θα απαντούσε στους τροϊκανούς και στο ΔΝΤ έτσι;  ΚΑΝΕΝΑΣ, ποιος  θα υποθήκευε για την πατρίδα την περιουσία του; ΚΑΝΕΝΑΣ, ποιος δεν θα έπαιρνε το μισθό του ΚΑΝΕΝΑΣ….  Γι αυτό συνειδητά τον αγνοούμε για  να  μην  υπάρχει  μέτρο  σύγκρισης  με  τα  σημερινά  «ανθρωπάκια» του «κοινουβουλίου» μας…..
      Ο Καποδίστριας  ήξερε ότι θα τον δολοφονήσουν, αλλά δεν τον απέτρεψε, για να μην διχαστούν οι ΄Ελληνες και εδώ φαίνεται,  το ΜΕΓΑΛΕΙΟ του, που προανέφερα!!
     Η επανάσταση κηρύχτηκε στο Λεωνίδιο στις 16-3-1821, την επομένη 17-3-1821 στην Μάνη (Αρεόπολη), όμως το κράτος καθιέρωσε την 25-3-1821 (ίσως  με εκκλησιαστικά κριτήρια), ουσιαστικά όμως στις 3-2-1830, μπήκαν οι υπογραφές, σε ένα πρωτόκολλο που υπογράφηκε στο Λονδίνο με κυβερνήτη τον Καποδίστρια.   
   ΄Ηταν το πρωτόκολλο ανεξαρτησίας μας ακριβώς πριν από 184 χρόνια και αυτήν την ημέρα θα έπρεπε να γιορτάζουμε….
    Γιατί αφού έχει καθιερωθεί η 25η Μαρτίου ως ημέρα εθνικής γιορτής, πηγαίνουν ακόμα και πρόεδροι δημοκρατίας στην επέτειο της 17ης  Μαρτίου στην Αρεόπολη και ίσως αργότερα (αν ξυπνήσουμε οι Λενιδιώτες), να γίνεται το ίδιο και 16 Μαρτίου στο Λεωνίδιο με την παρουσία προέδρου δημοκρατίας και πρωθυπουργού……..   
    Στην Ελλάδα τίποτα δεν γίνεται όπως πρέπει, ανάλογα με το ποιος έχει το πάνω χέρι, πότε ευλογεί τα γένια του και πότε μεθοδεύει τα καλά και συμφέροντά του…..   
    Πιστεύω φαεινότερο του ηλίου, γιατί τον αγνοούν οι πολιτικοί, τα ανδρείκελα τους, οι δημοσιογράφοι και το λοιπό σύστημα, των προσκυνημένων, με τα ολίγα που προανέφερα……..                                                                          
Ανδρέας  Η. Κόκκορης