18 Φεβρουαρίου 2014

ΔΡΑΧΜΗ-ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ

   

 Τα τελευταία χρόνια, με την οικονομική κρίση, ακούμε πολλούς που μιλάνε για επιστροφή στη δραχμή.
     Η επιστροφή στη δραχμή, αν είναι σωστή ή όχι, είναι θέμα οικονομολόγων, αφού θα έχουν τα πλήρη οικονομικά στοιχεία της οικονομίας μας,που ποτέ δεν θα έχουν, για να κρίνουν τα υπέρ και τα κατά  μιας τέτοιας προοπτικής…..
    Αυτό όμως που πρέπει να γίνει κατά την ταπεινή μου άποψη με τη δραχμούλα μας (το έχω ξαναγράψει),  είναι να μπει και η δραχμή σε κάθε τιμή, δίπλα στο ευρώ, δηλαδή να βλέπει ο καθένας τι πληρώνει και σε δραχμές και παράλληλα το υπουργείο εμπορίου να δημοσιεύσει τις  τιμές όλων των προϊόντων στις 31-12-2000 σε δραχμές και ευρώ…..
    Αν πραγματοποιηθεί το πιο πάνω σενάριο, θα γελάσουμε  μέχρι δακρύων, ή θα κλάψουμε με το γελοίο της αύξησης  των τιμών και ποιοι έκαναν ¨μπάχαλο¨ τις τιμές…..
    Τώρα με τις παραγραφές των πολιτικών και τους σχετικούς νόμους που τους απαλλάσσουν,  από απατεωνιές, μίζες, κλεψιές, ατασθαλίες και κάθε παράνομη ενέργεια, θα βρεθεί ένα κόμμα που να βγει και να δηλώσει:  ό τι  θα καταργήσει όλα τα ανωτέρω  και όποιος πολιτικός έχει κάνει οτιδήποτε, κατά την διάρκεια τις πολιτικής του θητείας να μην παραγράφετε ποτέ…
   ¨Μακάβριο χιούμορ¨, θα κάνω λέγοντας ό τι. ακόμα και αν έχει αποβιώσει ο πολιτικός και είχε κάνει οτιδήποτε από τα προαναφερόμενα και έχουν επωφεληθεί οι κληρονόμοι του να γίνεται δίκη και κατασχέσεις περιουσιών που αποκτήθηκαν παράνομα…..
    Τέλος θα γράψω αν θα βρεθούν κάποιοι, που θα καταφύγουν στον Άρειο Πάγο, ή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να ακυρωθεί αυτός ο νόμος…….
    Σε 3 μήνες έχουμε Δημοτικές εκλογές και Ευρωεκλογές, με ποια κριτήρια θα πάμε να ψηφίσουμε το ένα κόμμα και να μαυρίσουμε τα άλλα, αφού μας  εμπαίζουν στο προσκήνιο και μαζί τα κουτσοπίνουν στον παρασκήνιο και παράλληλα ομονοούν στα καλά και συμφέροντά τους, όπως η παραγραφή, οι κάθε είδους απολαβές  τους, κεκτημένα κατά τα λεγόμενά τους……
    Ο απλός λαός δεν είχε κεκτημένα;  Γράφω είχε γιατί τώρα δεν έχει τίποτα, του τα πήραν όλα και το χειρότερο, το πιο εγκληματικό από όλα είναι ό τι του πήρανε την ηρεμία του και του δώσανε την αβεβαιότητα για το αύριο, μπράβο για τις επιλογές σας και  τις προσπάθειες να τα κάνετε όλα σκ… μεγάλοι εθνοπατέρες  (θα τους πήγαινε καλύτερα σκ…πατέρες αλλά)…..
   Οι πολιτικοί πρέπει όχι να ξεπλένουνε, αλλά να πλένουνε τις αμαρτίες τους όχι μόνο το πρόσωπο, ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ (πλένουμε τις αμαρτίες μας όχι μόνο το πρόσωπο κατά τον άγιο Γρηγόριο του Ναζιανζηνού)……
ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ (παλινδρομική ΕΛΛΗΝΙΚΗ φράση -διαβάζετε  και ανάποδα- γραμμένη πάνω σε ιερό νερού έξω από τη Αγία Σοφία στην Κων/πολη).

Ανδρέας Η. Κόκκορης