1 Αυγούστου 2012

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Προεκλογικά και μετεκλογικά ακούγαμε και ακούμε για τα σημεία που βάζουν τα κόμματα για τα οποία δηλώνουν, αμετακίνητα σε αυτά, και μετά από λίγο, άλλα λόγια ρε παιδιά……
΄Ηρθε ο καιρός όμως να βάλει και ο λαός τα σημεία του όπως παρακάτω:
1.- Στο κιλικίο της Βουλής καφετζής ο Αντώνης Σαμαράς (έχει την εμπειρία, από κάποιο μαγαζάκι που είχε, όταν είχε κάνει μια και μόνη δουλίτσα εκτός κοινοβουλίου……..)
2.- Στο εστιατόριο της Βουλής, μάγειρας ο Βαγγέλης Βενιζέλος με βοηθούς τους Πάγκαλο, Καραμανλή και Καρατζαφέρη (τουλάχιστο εμφανισιακά (οι χοντρούλιδες), με τον άσπρο σκούφο στο κεφάλι θα μας ξανατρελάνουν - μετά την πρώτη φορά που μας τρέλαναν με την πολιτική τους θητεία….).
3.- Στο ανωτέρω εστιατόριο Εστίαρχος ή Maitre d΄ otel (Υπεύθυνος οργάνωσης και λειτουργίας εστιατορίου) ο Φώτης Κουβέλης.
4.- Γκαρσόνια στο εστιατόριο Τσίπρας και Παπαρήγα (εκεί να δείτε τσακωμούς για το ποιος θα σερβίρει τα δεξιά και ποιος-α τα αριστερά τραπέζια……)
5.- Στη γκαρνταρόμπα η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία μπορεί και αλλάζει σε μηδέν χρόνο χίλια πρόσωπα (θα το αλλάζει ανάλογα με τον πελάτη….).
6.- Θυρωρός-μπράβος ο ιδανικότερος Νίκος Μιχαλολιάκος με βοηθό τον Ηλία Κασιδιάρη, για να έχουν την δυνατότητα αν χρειαστεί ο ένας να κλείνει την πόρτα και ο άλλος τα φώτα, για να κάνουν μαθήματα, δημοκρατικής συμπεριφοράς…..
7.- Στη πυροσβεστική της βουλής υπεύθυνος ο Πάνος Καμένος, μια και ο ίδιος καμένος, να κάψει, ότι έχει απομείνει, να ησυχάσουμε μια για πάντα….
8.- Στην καθαριότητα των W.C. εκ περιτροπής όσοι βουλευτές έχουν ξαναεκλεγεί, στο κοινό μας Κοινοβούλιο (μετά από λίγο καιρό μάλλον θα τους βοηθάνε και οι νεοεισερχόμενοι
Βολευτές (ΒΟΛΕΥΤΕΣ μας-σωστά γραμμένο), αφού θα κάνουν μια απ΄ τα ίδια).
9.- Στην αίθουσα του Κοινοβουλίου θα μπαίνουν μόνο για αναμνηστικές φωτογραφίες (το δικαιούνται μια και τους ψηφίσαμε , ξαναψηφίσαμε και ξαναξαναψηφίσαμε… τα κορόϊδα), όσο για αποφάσεις και κυβερνητικό διάλογο είναι περιττός, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να υπογράφουν τα της Τρόϊκας του ΔΝΤ της Μέρκελ, έτσι θα κερδίζουν χρόνο για να ασχολούνται με άλλα πράγματα….
΄Αλλωστε: όταν γινόταν διάλογος, τις περισσότερες φορές στο κοινοβούλιο 15-20
βουλευτές ήταν …..
10.- Το τελευταίο σημείο αφορά τον Γιωργάκη, ο οποίος θα αναλάβει το delivery του καφενείου και του εστιατορίου, με το ποδήλατο (σε στυλ Ζήκου), μήπως ξαναπέσει και σταθούμε πιο τυχεροί……..
Αν τηρηθούν τα ανωτέρω σημεία του λαού, και οι ανωτέρω, ασχολούνται με τα καθήκοντα που προανέφερα και όχι με την πολιτική, σίγουρα θα δούμε άσπρη μέρα γιατί με αυτούς μόνο μαύρες μέρες έχουμε δει, και αν συνεχίσουν να ασχολούνται με την πολιτική, μια απ΄ τα ίδια θα έχουμε…. να μην πω χειρότερα…….
Ανδρέας Η. Κόκκορης