15 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ (6-5-2012)

Με αφορμή τις εκλογές της 6-5-2012, βρέθηκα σε πηγαδάκια, πριν και μετά τις εκλογές και άκουσα διάφορα σοβαρά και αστεία….
Αρκετοί έλεγαν ποιο κόμμα να ψηφίσουμε, αυτοί που κυβέρνησαν, βούλιαξαν την Ελλάδα , την εξαθλίωσαν και αυτοί που ήταν στην αντιπολίτευση ή τους κάλυπταν (τουτέστιν συνένοχοι), ή δεν μπορούσαν να κάνουν κυβερνητικό έλεγχο
(τουτέστιν ανίκανοι)…..
΄Ακουσα ότι ο Γιωργάκης, έκανε επιλογές που θα τις κρίνει η Ιστορία, όμως έκαψε ένα από τα καλύτερα και πιο καθαρά χαρτιά του, το Δημήτρη Ρέππα, που επειδή σαν οδοντίατρος ήξερε από γέφυρες (δοντιών), τον έβαλε σε υπουργείο για γέφυρες δρόμων, και το κακό εκεί ήταν που τον έβαλε κόντρα σε ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες, ΟΣΕ και τόσα άλλα, στων λύκων τα στόματα δηλαδή…… αντί να τον αξιοποιήσει σε κάποιο άλλο Υπουργείο…..
Ισως τώρα να ήταν στη θέση του Βενιζέλου, σε όλα είναι καλύτερος……
Άλλος είπε, ό, τι το ποσοστό της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ το ανέβασαν όλα τα κόμματα με την θητεία τους στον Εθνικό κοινοβούλιο…….
Κάποιος είπε στην περίπτωση Υπουργού Οικονομικών (Παπακωνσταντίνου ή Αλογοσκούφη) και Πρωθυπουργού, έφταιγε πάντα ο Υπουργός Οικονομικών, στην περίπτωση Παπανδρέου, Βενιζέλου, έφταιγε ο Πρωθυπουργός, γιατί έπρεπε να μην φθαρεί ο Υπουργός Οικονομικών Βενιζέλος και να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ, τώρα που το κατέβασε πιο χαμηλά και από το ποσοστό της πρώτης συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1974, παραμένει πρόεδρός του…..
Ο Σαμαράς βούλιαξε την Ν.Δ. και αυτός παραμένει….
Η Αλέκα Παπαρήγα, από το 1991 που ανέλαβε το ΚΚΕ, το έχει καθηλώσει….
Ο Καραντζαφέρης βούλιαξε το ΛΑΟΣ……
Ο Τσίμπρας άκουσα ότι συμπεριφέρεται σαν να πήρε 57% και όχι 17%, ίσως τον πείραξε η απότομη αλλαγή ύψους, γι αυτό και στην Γαλλία, θα μπορούσε να πει:
¨κ. Ολάν δεν πειράζει που δεν με δεχόσαστε και τηρείτε το πρωτόκολλο, ελπίζω την επόμενη επίσκεψή μου στην Γαλλία σαν πρωθυπουργός, να τα πούμε κατ΄ ιδίαν……
Πιστεύω θα ικανοποιούσε τους Γάλλους τους Ευρωπαίους και τους ΄Ελληνες…….
Η Χρυσή Αυγή με το Εγέρθητω και το συμβάν με την Κανέλλη, φέρνει άλλα ήθη στην πολιτική σκηνή……
Ο Κουβέλης δεν συνεργάστηκε με κανέναν, τώρα θα συνεργαστεί,,,,,,
Κρίμα για την πατρίδα,,,,
Αφού όλοι οι ανωτέρω είναι κακοί για τα κόμματά τους, πως είναι καλοί για το Εθνικό Κοινοβούλιο, προσπαθώ να το καταλάβω και εγώ και δεν μπορώ, γι αυτό πάμε κατά διαβόλου, σαν κράτος, γιατί οι ανωτέρω και όχι μόνο, δεν έχουν πάει σπίτι τους ή πολλοί στην φυλακή ή στον αγύριστο ……
΄Ισως γιατί ¨είναι γλυκό το πιοτό της αμαρτίας¨ όπως λέει το λαϊκό άσμα.
Ένας ανέφερε, ότι οι Γερμανοί είχαν στους χάρτες τους από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, την ένδειξη για πετρέλαια μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, δεν κατάφεραν να τα εκμεταλλευτούν τότε, με την στρατιωτική υποδούλωση και προσπαθούν τώρα με την οικονομική υποδούλωση.
Το 1973 ο δικτάτορας Παπαδόπουλος, προσπάθησε να βγάλει τα πετρέλαια, τον φάγανε και βάλανε τον Ιωαννίδη…. Επί 39 χρόνια, οι πολιτικοί μας, τα φύλαξαν, μεθόδευσαν και μεθοδεύουν να τους τα δώσουν ακέραια, χεστήκανε οι Ευρωπαίοι για να σώσουν την Ελλάδα, φοβούνται αφενός το ντόμινο για τα άλλα κράτη, και αφετέρου φοβούνται πολύ περισσότερο να μην χάσουν τα ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.
Στην ανωτέρω συζήτηση κάποιος συμπλήρωσε: γι αυτό δεν άφησαν την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και μεθόδευσαν τον ΑΤΤΙΛΑ, γιατί τα δικαιώματα της Ελλάδας στα κοιτάσματα θα ήταν μεγαλύτερα και θα μας προσκυνούσαν πολλοί, αντί να τους προσκυνάμε σήμερα εμείς, να φυλάμε ¨κατουρημένες ποδιές¨ και να επαιτούμε από τους τοκογλύφους μας, τους ραδιούργους προστάτες μας
(προσοχή μην τους μπερδεύετε με τους προστάτες της οδού Φυλής κλπ ……).
Ξέρει ο Ελληνικός λαός τι παίρνουμε από την βάση της Σούδας, από τον Πρίνο
(το 1998 είχε 8 δολάρια το βαρέλι και ήταν ασύμφορη η άντληση, ξεπέρασε τα
90 $ το βαρέλι, ακόμα ασύμφορη είναι η άντληση), από το ΄Ακτιο που σταθμεύουν τα ιπτάμενα ραντάρ τι παίρνουμε ; ή για την Σούδα και το Άκτιο μας παρέχουν προστασία και από ποιόν ; (είδατε πάλι για προστάτες μιλάω, όπως πιο πάνω)….
Μια και αναφέραμε τους προστάτες της οδού Φυλής κλπ, μου ήρθε στο μυαλό το σκάνδαλο με τις μολυσμένες γυναίκες από AIDS, είδατε που το βρήκαν προεκλογικά, όπως τον Τσοχατζόπουλο και αυτούς που χρωστάνε, που τους συλλαμβάνουν το πρωί, τους περνάνε χειροπέδες, τους προσάγουν, με τυμπανοκρουσίες και τηλεοπτικές καλύψεις και το βράδυ από την πίσω πόρτα, πάνε οι περισσότεροι πίσω σπίτι τους στο κρεβατάκι τους, για να μην αλλάξουν περιβάλλον. Αν όμως είναι όνομα της πιάτσας μένει περισσότερο μέσα για να έχουμε θέμα στα ΜΜΕ (π.χ. Γαβαλάς…).
Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών (6-5-2012), αντί να βάλουν οι πολιτικοί μας νερό στο κρασί τους , έβαλαν κώνειο, με την διαφορά ότι το πότισαν σε εμάς, με την οικονομοκρατία, αβεβαιότητα, ανασφάλεια, που δημιουργήθηκε.
Επίσης μετά τις ανωτέρω εκλογές με τη 2η θέση από τον Σύριζα τελείωσε ο δικομματισμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ζήτω ο νέος δικομματισμός κεντροδεξιάς-κεντροαριστεράς!!!!! (σιγά μην ξεφεύγαμε απόν το ΜΑΝΤΡΩΜΑ……..)

Ανδρέας Η. Κόκκορης