25 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010

Πλησιάζουν οι εκλογές, η ¨γκαστρωμένη¨ κάλπη για άλλη μια φορά θα βγάλει τους τοπικούς και περιφερειακούς άρχοντες, η λαϊκή ετυμηγορία, θα δώσει την
εντολή της στους ανωτέρω, για να υλοποιήσουν το πρόγραμμά τους, που ποτέ δεν
θα το υλοποιήσουν ή για να είμαι πιο δίκαιος, θα το υλοποιήσουν ελάχιστα……
Στο σημερινό Δήμο της Ν. Κυνουρίας, το 19ο αιώνα (από το 1835) υπήρχαν 4 Δήμοι (Λιμναίων, Μαρίου, Γλυπίας και Σελινούντος), και έβγαιναν 4 Δήμάρχοι.
Με την εγκατάλειψη της υπαίθρου, με βασικούς υπεύθυνους τους πολιτικούς και την αστυφιλία που δημιουργήθηκε, φτάσαμε στον ένα πληθυσμιακά, συρρικνωμένο Δήμο….
Η συνέχεια, αν δεν σκύψουμε το κεφάλι όλοι μας, να κοιτάξουμε τον τόπο, ανεξάρτητα από κομματικά, παραταξιακά, συμφεροντολογικά κ.λ.π. πιστεύω, θα γίνουμε σε επόμενη φάση ΠΕΡΙΚΛΗ, ΣΟΛΩΝΑ, ΣΩΚΡΑΤΗ ή όποιο άλλο όνομα θα
βεβηλώσουν, μετά τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ και τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, για να ονομάσουν, την επόμενη φάση, που θα είναι για μας ο Δήμος Κυνουρίας ή ο Δήμος Αρκαδίας.
Πριν πολλά χρόνια, οι υποψήφιοι έβραζαν σε καζάνια κρέας με μακαρόνια και τάγιζαν τους ψηφοφόρους, για να τους ψηφίσουν ¨εκμεταλλευόμενοι¨ τη φτώχια και την πείνα που υπήρχε τότε.
Σε άλλες περιπτώσεις, ψηφοφόροι φώναζαν το περιβόητο: ΖΗΤΩ και ΤΟΥ, για να τους τάξει ο υποψήφιος κάτι και να φωνάξουν ΖΗΤΩ και ΤΟΥ ¨ΤΑΔΕ¨(το όνομα του υποψήφιου).
Σε κάποια άλλα σημεία έπεφταν μαγκουριές μεταξύ των ψηφοφόρων……
Οι ταβέρνες αναστέναζαν από τα γιουβέτσια και τους μεζέδες των υποψηφίων.
Αυτές οι εποχές πέρασαν ανεπιστρεπτί, όσον αφορά τα πολιτικά τερτίπια, δεν πέρασαν ανεπιστρεπτί όμως, η πείνα και η φτώχια, οι οποίες αυτόν τον καιρό περιτριγυρίζουν τα σπίτια μας, σαν μαύρες γάτες, που προσπαθούν να χωθούν μέσα, να κάνουν το ¨χουζούρι¨ τους……
Στα τοπικά μας τώρα, ό,τι έγινε-έγινε με τον Καλλικράτη, από δω και πέρα, με αρχή τις εκλογές που έρχονται πρέπει, μονιασμένοι να προχωρήσουμε για το καλό του τόπου, πρέπει αυτοί που θα βγουν, συμπολίτευση και αντιπολίτευση (εξίσου σημαντικές και οι 2), να ξεχάσουν γρήγορα τις εκλογές και να στρώσουν κ…. που λέει ο λαός, να δουλέψουν, να προσφέρουν (άλλωστε γιαυτό βάζουν υποψηφιότητα, για να προσφέρουν), διαφορετικά, ας αφήσουν όσους μπορούν να στρώσουν πισινό……. και να προσφέρουν.
Σε αυτό που πρέπει να εστιαστεί η προσοχή όλων ανεξαιρέτως των ψηφοφόρων είναι η επιλογή αυτών που πρέπει να βγουν, που πάνω από όλα πρέπει να είναι ικανοί να κυβερνήσουν αυτόν τον τόπο και να δημιουργήσουν προοπτικές για το μέλλον των απογόνων μας, που πρέπει να τους παραδώσουμε, αυτόν τον τόπο που ¨δανειστήκαμε¨ από τους προγόνους μας, βιώσιμο, με ανάπτυξη και ευοίωνη συνέχιση της ύπαρξής του.
΄Οσον αφορά το ποιος θα βγει, θα σας το πω να μη έχετε αγωνία:
Θα βγει αυτός, που τον δουλεύει λιγότερο, το ποσοστό των ψηφοφόρων, που έχει υποσχεθεί σχεδόν σε όλους, ότι θα τους ψηφίσει……
 
(σαν αμερικάνικο ανέκδοτο σας το έγραψα).

Α.Κ.