22 Ιουλίου 2010

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ Κ . . . . ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ-ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Σε σεμνή τελετή που έγινε στο Δασαρχείο Κυνουρίας στο ΄Αστρος, ο αρμόδιος Υπουργός τίμησε τους υπαλλήλους του Δασαρχείου, διότι με υπέρμετρο ζήλο και εργασία (περιπολίες, ξενύχτια κ.λ.π.) τα τελευταία 30 χρόνια, προστάτεψαν τη  σπάνια πανίδα και χλωρίδα του δάσους μεταξύ Ανάβαλου, Κοιλάδας, Σπετσών και Κρυονερίου………… 
     Μην μου πει κάποιος  τι βλακείες είναι αυτές που γράφω, γιατί, αν είναι βλακείες,
τότε αυτοί που μετέφεραν από το Λεωνίδιο στο ΄Αστρος το Δασαρχείο, τι έκαναν;
Τι αποσκοπούσε αυτή η αλλαγή, όταν ο ορεινός όγκος  Καστρί κ.λ.π εποπτεύεται
καλύτερα από το Δασαρχείο Τριπόλεως και η πρόσβαση από την Τρίπολη είναι
πολύ  ταχύτερη,.
      Αν καταργούσαν το Δασαρχείο  Λεωνιδίου και έκαναν ΔΥΟ (2) ΔΑΣΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΡΙ  και να υπάγονται στο Δασαρχείο  Τριπόλεως, το καταλαβαίνω, γιατί θα ήταν πιο κοντά στο Δάσος, μέσα στο χώρο ευθύνης τους,   όλα τα άλλα είναι προφάσεις του κ…. στο Κράτος και τις υπηρεσίες του κ….. και εισηγήσεις αρμοδίων υπαλλήλων (πάλι το ίδιο) με μόνο γνώμονα  την αστυφιλία (μετακόμιση πιο κοντά στις μεγάλες πόλεις Τρίπολη-΄Αργος-Αθήνα).
     Τώρα του κ…...  η  συνέχεια (ας με συγχωρέσετε που μεταχειρίζομαι το πιο βρώμικο σημείο του ανθρωπίνου σώματος, αλλά τόσο μου βρωμάνε όλα αυτά και τόσα άλλα στην Ψωροκώσταινα που δεν εύρισκα πιο κατάλληλη λέξη………),  καταργούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λεωνιδίου και τη συγχωνεύουν στο ΄Αστρος, ποιοι αρμόδιοι υπάλληλοι, ανεγκέφαλοι (θα τους έλεγα σ.…μυαλους σαν συνέχεια της προηγούμενης διευκρινίσεως…) το αποφάσισαν και με ποια κριτήρια; και ποια επιχειρήματα;
    Τα  δικά μου επιχειρήματα: η Πυροσβεστική Υπηρεσία του ΄Αστρους απέχει από το Άστρος περίπου 10 χιλιόμετρα (στο Σχολείο στα Προσήλια) και η Πυροσβετική Υπηρεσία Τριπόλεως 35 χιλμ και με τις 2 νέες γέφυρες και τα έργα που γίνονται  η απόσταση από την Τρίπολη μέχρι το ΄Αστρος θα γίνεται πολύ γρήγορα, ¨για να φτάνουν στη θάλασσα οι βουνήσιοι σε  χρόνο ρεκόρ για τα μπάνια τους¨ (λάθος μου, διαγράψτε 14 λέξεις γιατί είναι από άλλο  σκοτεινό θέμα) και θα καλύπτεται από την Τρίπολη άνετα το ΄Αστρος και η περιοχή του….. με διαφορά 20 χιλμ και με δρόμο πολύ καλό (με τα νέα έργα)…..   
    Εάν συγχωνευόταν του ΄Αστρους στο Λεωνίδιο (γιατί το ΄Αστρος θα καλυπτόταν) άνετα από την Τρίπολη και η περιοχή του Λεωνιδίου δε θα έμενε ¨ξεβράκωτη¨, καθώς και ο ορεινός όγκος του Πάρνωνα  με στους  σπάνιους δενδρόκεδρους (Juniperus drupacea), που υπάρχουν στις βορειοδυτικές εκτάσεις της Συρίας, τις νοτιοδυτικές της Τουρκίας και στον Πάρνωνα κοντά στον ΄Αγιο Βασίλειο, στο Πλατανάκι, το Παλαιοχώρι και στη Μονή Μαλεβής ( που άνετα θα καλύπτεται από την Τρίπολη), επίσης και η περιοχή NATURA στη  Ν.Κορέα ή Ν.Βιετνάμ, συγνώμη Ν.Κυνουρία ήθελα να πω, θα καλυπτόταν από το Λεωνίδιο.
    Πληροφοριακά αυτά για τους αρμόδιους, αχαρακτήριστους…. που αφήνουν με το έτσι θέλω την περιοχή  αυτή απροστάτευτη, γιατί, αν είναι άσχετοι (παντελώς) τους διαθέτω ταξί, να κάνουν τις διαδρομές και την αυτοψία για του λόγου το αληθές, σε όσα προανέφερα, γιατί από τα γραφεία τους, με τα κλιματιστικά στο φουλ  παγώνει  το μυαλό τους, δεν παίρνει τις «στροφές» που πρέπει  και οι αποφάσεις τους είναι
κατόπιν «άλλων κριτηρίων»,  μεροληπτικές  και  το ταξί το διαθέτω για να επανορθώσουν και να αρχίσουμε να λειτουργούμε με μυαλά σκέτα άνευ  σ…..
   Σε συζητήσεις που έκανα με πολλούς για το θέμα της Πυροσβεστικής, μου είπαν πολλά και κάποιος  πολύ αγανακτισμένος,  το κακό είναι ότι ξέχασα το όνομά του, ίσως λόγω ηλικίας αρχίζει και με  ¨φλερτάρει¨  το Alzheimer (Αλζχάϊμερ) και μου είπε το εξής αμίμητο:
   -Εάν πάρουν την Πυροσβεστική από το Λεωνίδιο, εμείς θα την  έχουμε κάθε μέρα
εδώ με τον τρόπο μας και ποιος είναι αυτός, συνέχισε να μου λέει σε έξαλλη κατάσταση, κάθε μέρα θα βάζουμε μία ελεγχόμενη φωτιά και η Πυροσβεστική θα είναι κάθε μέρα στην περιοχή μας, τόσα χέρσα χωράφια έχουμε, θα κάνουμε καθαρισμό και μια σχετική απολύμανση με τη φωτιά και η Πυροσβεστική θα τρέχει………..
   ΄Εγραψα  σαν τίτλο το ΚΡΑΤΟΣ  ΤΟΥ  Κ…. και ο λόγος είναι όλα τα ανωτέρω, με αποκορύφωμα το τελευταίο, που ο αγανακτισμένος πολίτης  είπε αυτά που είπε για τις φωτιές….
    Το κράτος δημιουργεί αναρχικούς-τρομοκράτες και ο Χρυσοχοϊδης τρέχει να τους μαζέψει, αντί να σταματήσουμε την ¨παραγωγή¨  τους, τρέχουμε μετά και δε φτάνουμε  «ευκολότερον του θεραπεύειν του προλαμβάνειν », αυτά δι΄ υμάς διά τα καθ΄ ημάς…..     
                                                                                                            

Υ.Γ.   ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ
          ΕΙΝΑΙ  ΤΥΧΑΙΑ  ΚΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ
          ΚΑΙ  ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ  ΤΟΥ
          ΕΥΘΥΜΟΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ  ΚΑΙ  ΜΟΝΟ

                                                                                                               Α.Κ.