30 Νοεμβρίου 2009

Το Λεωνιδίο παραμένει χωρίς παιδίατρο

Το Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου παραμένει χωρίς παιδίατρο την ώρα που αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα της νέας γρίπης στα σχολεία της Αρκαδίας!


Δικαιολογημένη ανησυχία και αγανάκτηση επικρατεί στη Νότια Κυνουρία (Λεωνίδιο, Τυρό και Κοσμά) για την έλλειψη παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας του Λεωνιδίου.

Σε μία περίοδο πανδημίας της νέας γρίπης, ο μοναδικός παιδίατρος του Κέντρου Υγείας, εξασφάλισε εκπαιδευτική άδεια διάρκειας (8) οκτώ μηνών, με αποτέλεσμα μία ολόκληρη περιοχή, με εκατοντάδες μαθητές και ανήλικα παιδιά, να παραμένει χωρίς παιδίατρο.

Οι αρμόδιες αρχές είναι ενήμερες από τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, παρά ταύτα όμως, από το Λεωνίδιο καταγγέλλεται, ότι δεν έχει δοθεί καμία απάντηση στο αίτημα της περιοχής να καλυφτεί άμεσα η κενή θέση παιδιάτρου.

Η στασιμότητα που παρατηρείται από τους υπευθύνους μόνο αδιανόητη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Είναι δυνατόν σε μία περιοχή με 400 και πλέον παιδιά και σε μία περίοδο που το ένα σχολείο κλείνει μετά το άλλο, ύστερα από αλλεπάλληλα κρούσματα της νέας γρίπης, να μην έχει ληφθεί η παραμικρή πρωτοβουλία, να καλυφθεί η κενή θέση παιδιάτρου;

Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί τη λύση ενός ιδιώτη παιδιάτρου για το πρόβλημα της ευρύτερης περιοχής, πλην όμως δεν υφίσταται τέτοια δυνατότητα, αφού δεν υπάρχει ούτε ένας ο ιδιώτης παιδίατρος στη Νότια Κυνουρία.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι μας πως η λύση για έναν γονιό του οποίου το παιδί αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας, είναι ασφαλώς να μεταβεί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, το οποίο απέχει πολλά χιλιόμετρα (Κοσμάς – 100 χιλιόμετρα) και να μην παραγνωρίζουμε το γεγονός πως έχει να αντιμετωπίσει κι ένα τριτοκοσμικό οδικό δίκτυο μέχρι την Τρίπολη.

Συνεπώς, το Υπουργείο Υγείας οφείλει άμεσα, να ευαισθητοποιηθεί μπροστά σ’ ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, πριν προκύψει η οποιαδήποτε επιπλοκή στην υγεία των παιδιών μας.

Νατάσα Γ. Πετρούλια
Δικηγόρος – Ποινικολόγος
τ. Νομαρχιακή Σύμβουλος Αρκαδίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: