5 Οκτωβρίου 2009

΄΄'Οταν η τοπική αυτοδιοίκηση πάει περί..ΠΑΤΟ΄΄

Έν έτη 2009 και ενώ όλοι είμαστε εφησυχασμένοι ότι τα πράγματα στη χώρα μας ως αναφορά τη διοίκηση της λειτουργούν σωστά και με πλήρη αξιοκρατία, γίνονται ανατροπές!
Τελικά φαίνεται πως το Λεωνίδιο Αρκαδίας -με τα διαμερίσματα που αυτό περιλαμβάνει- είναι κάπως... ανεξάρτητο και πρωτότυπο στον τρόπο διοίκησης σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Άγνωστες Λέξες: Πλειοψηφία, λήψη απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, Γνώμη τοπικού προέδρου..
Γνωστές λέξεις δεν έχουμε.. έχουμε όμως διαχρονικές πράξεις: αυτενέργεια,συκοφαντία,

καταπάτηση γνώμης των υπολοίπων.
Για να μην πλατιάζουμε,συγκεκριμενοποιούμε..
Από το 2002 το όνειρο χρόνων του Τοπικού Προέδρου Πραματευτής να διοργανώσει τη ''Γιορτή της Τράτας'' στο γραφικό λιμάνι της Σαμπατικής πήρε σάρκα και οστά και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.
Στα χρόνια που ακολούθησαν η γιορτή επαναλήφθηκε μια ακόμα φορά.Δυστυχώς δεν δόθηκε η ευκαιρία για τη διοργάνωση της τις υπόλοιπες φορές λόγω θανάτου του συμπατριώτη μας Παν. Γολεγού και λόγω των έργων του αλιευτικού καταφυγίου στο χώρο της Σαμπατικής.
Και φτάνουμε στο σήμερα! 2009..
Έχει παρθεί απόφαση από το τοπικό συμβούλιο για τη διοργάνωση της γιορτής.
Το μόνο που μένει είναι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την τελική έγκριση.
Αλλά όπως φαίνεται, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου ήρθε δεύτερος και... καταϊδρωμένος αφού λίγες μέρες πρίν το Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Κος Δημήτρης Τσιγκούνης έκλεινε τις τελευταίες λεπτομέρειες της γιορτής με την βοήθεια του προέδρου του Συλλόγου Πραγματευτής υπό την άγνοια του τοπικού συμβουλίου.

Στο συμβούλιο της Τετάρτης ο πρόεδρος Πραγματευτής αναφέρθηκε στο περιστατικό, ακολούθησε μία διένεξη, με τον κ.Τσιγκούνη να υπονοεί πως από αυτή την υπόθεση κάποιοι καταχράστηκαν χρήματα και αφού πήραν το λόγο ο κ. Δανεσής, Σούλιας και Σμύρος τονίζοντας το παράλογο της κατάστασης, πάρθηκε απόφαση για διοργάνωση της γιορτής από το Τοπικό Συμβούλιο.

Όμως επειδή στο Δήμο Λεωνιδίου αρέσουν τα... καθαρά πράγματα....., ο τοπικός πρόεδρος ενημερώθηκε μετά από αρκετά τηλέφωνα που έκανε ο ίδιος στον κ. Τσιγκούνη,με τον τελευταίο να τον αποφεύγει, ότι η γιορτή δεν θα διοργανωθεί τελικά από το τοπικό συμβούλιο άσχετα από το γεγονός ότι είχε παρθεί αντίθετη απόφαση στο συμβούλιο του Δήμου.
Έτσι, με την πλειοψηφία του ενός και με μαθήματα συλλογικότητας και δημοκρατίας η γιορτή δεν θα διοργανωθεί από τις τοπικές αρχές.

Το παραπάνω ήταν μία αντικειμενική παράθεση γεγονότων και τίποτα παραπάνω..
Σαν κατακλείδα, δε θα προτιμήσω να κάνω πολιτική καθώς ούτε και αντιπολίτευση.. Απλά να πώ μία φράση που ίσως για πολλούς φανεί χρήσιμη.
Η ακεραιότητα και η αξιοπρέπεια δεν είναι απλά δύο χαρακτηριστικά προσωπικότητας.
Είναι δύο πλεονεκτήματα που σε κάνουν νικητή.
Νικητή,
όχι όμως στις κάλπες,
αλλά στην υπόληψη των πολλών.


Αιμιλία Φασιλή

Δεν υπάρχουν σχόλια: