15 Ιουλίου 2014

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

 Η  «καλημέρα» είναι μια ευχή στο διπλανό μας, να έχει μια καλή  ημέρα.
    ¨Η καλημέρα είναι από το θεό¨,  λέει ο λαός,  ο Δ. Χριστοδούλου  έγραψε τους στίχους στο τραγούδι του Μάνου Λοϊζου «…..μια καλημέρα ειν΄ αυτή πες την κι ας πέσει κάτω…..»
     Ο πλέον διαδεδομένος χαιρετισμός  χάθηκε και αντικαταστάθηκε από μιζέρια, λύπη….., μια τόσο απλή λέξη και να δημιουργεί τόσους προβληματισμούς …..
     Αυτούς τους προβληματισμούς του ς είδαμε και στις εκλογές, βλέποντας να αποφεύγει να καλημερίσει ο ένας τον άλλο γιατί θα ψήφιζαν διαφορετικούς συνδυασμούς.
      Μερικοί  χαιρετισμοί , ήταν εγκάρδιοι και άλλοι με φανερή την ψυχρότητα, για να μην πω τίποτα  χειρότερο…..
     Μου εκμυστηρεύτηκε κάποιος φίλος  και μου είπε ό, τι,  αν και δεν ψηφίζει εδώ, του έκοψαν την  καλημέρα μερικοί, επειδή κάποιος συγγενής του, δεν ψήφιζε  τον «δικό τους»…
     Στις εκλογές τις τοπικές έγιναν πολλά στραβά και  περίεργα, στην ουσία αυτό που έγινε είναι το πισωγύρισμα σε άλλες εποχές,   και για να μη πούμε καληνύχτα και να πάμε στο «σκοτάδι της νύχτας», με τη συμπεριφορά μας, πρέπει να τα ξεπεράσουμε και όλοι μαζί για το καλό του τόπου να πάμε μπροστά……
    ΄Ολοι ξέρουμε ότι η πατρίδα είναι στα χειρότερά της, ο τόπος έχει μείνει πάρα πολύ πίσω, παρά τις  προσπάθειες που έχουν γίνει από το Δήμο, Α.Ε.Πάρνωνα και μερικούς ιδιώτες (ξενοδοχεία-ενοικιαζόμενα κ.λ.π.) και πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε τον αγώνα μας, ο τόπος είναι μικρός  και δε περισσεύει κανένας, τους έχει όλους ανάγκη…..
    «΄Ο γέγονε, γέγονε» , ό, τι έγινε, έγινε,,,,,,
    Επειδή η  καλή μέρα  από το πρωί  φαίνεται, ας ξεκινήσουμε εμείς οι ίδιοι μεμονωμένα, να λέμε στον εαυτό μας, την πρώτη καλημέρα, για να μας πάει «καλή  η μέρα». Δεν είναι τυχαίο, που στα  σπίτια υπήρχε  ο καθρέφτης «καλημέρα» και  σου «έλεγε»  την   πρώτη καλημέρα ……
    Όταν φεύγουμε από το σπίτι, να λέμε καλημέρα στο διπλανό μας, να του λέμε αυτή την ευχή, να έχει μια καλή μέρα, μέσα από την καρδιά μας, δεν κοστίζει τίποτα και δεν πρέπει να χαθεί με τίποτα…….
    Αν είναι να κρατάμε απωθημένα, να σκεφτόμαστε την εκδίκηση και να την βγάζουμε στο χαιρετισμό μας, σημαίνει, ότι  έχει τελειώσει η μέρα, το φως, μετά τις εκλογές και τότε ας πούμε ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ και να είμαστε άξιοι  της μοίρας μας……..

                                                                       ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Ανδρέας Κ.