24 Ιανουαρίου 2009

Το μπάσκετ στο Λεωνίδιο

Το Λεωνίδιο είναι μια κωμόπολης της Αρκαδίας, μακριά από το κέντρο, μακριά από τις αποφάσεις και το ενδιαφέρων.
Είναι όμως μια αθλητικόμάνα πόλη, έχει αναδείξει αθλητές και διακρίσεις σε ομαδικά αθλήματα που έχουν ξεπεράσει τα στενά ώρια της περιοχής.
Τον Βαλκανιονίκη Δημήτριο Βλάμη (Ντολα) και αρκετές πανελλήνιες διακρίσεις σε πολλά ατομικά αθλήματα.
Τα τελευταία χρόνια το Λεωνίδιο έγινε γνωστό από την ομάδα ποδοσφαίρου η οποία με την έλευση του Γρήγορη Σαραντη και την αδρά οικονομική του υποστήριξη κατάφερε να αγωνιστεί με μεγάλη επιτυχία στην Γ` Εθνική κατηγόρια.
Έκανε ακόμα ποιο γνωστό το Λεωνίδιο με τις επιτυχίες στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας με εντυπωσιακά αποτελέσματα (Π.Α.Ο.Κ, Ιωνικό, Άρη, Πανιώνιο,….)
Με την αποχώρηση του Γρήγορη Σαραντη από την ομάδα ακολούθησε μια φθίνουσα πορεία και κατέληξε στα τοπικά πρωταθλήματα.
Τα παιδία του Λεωνιδίου εκδιώχθηκαν από την ομάδα και ο κόσμος απομακρύνθηκε από το Ποδόσφαιρο. Οι φερτοί παίχτες μόνο χρέη έφεραν στην ομάδα.
Αλλά σε μια πόλη σαν το Λεωνίδιο που δεν έπαψε ποτέ να βγάζει αθλητές, τα παιδία άλλαξαν αγώνισμα, ασχολούνται με το Μπάσκετ.
Περνώντας δύσκολα χρόνια στην σκιά του ποδοσφαίρου και της αδιαφορίας των υπεύθυνων ήρθε η ώρα τους.
Με την δουλεία του Σαραντου Δολιανητη και της Μαρίας Αργυράκη ήρθε το μπάσκετ να δώσει στο Λεωνίδιο αυτό που του έλειπε.
Από φέτος με την οικονομική και όχι μόνο προσφορά ενός λάτρη του αθλήματος Κ. Σουραυλα το μπάσκετ απέκτησε την οικονομική του ανεξαρτησία.
Με παιδιά από το Λεωνίδιο αγωνίζεται να φέρει την ομάδα στις μεγάλες κατηγορίες και να αναδείξει την πόλη μέσα από το μπάσκετ.
Το Λεωνίδιο διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα μπάσκετ της Πελοποννήσου που θα ζήλευαν πόλεις όπως η Καλαμάτα, Τρίπολη. Κόρινθος, Ναύπλιο….
Κατασκευάσθηκε χάρις στην γνωριμία του Δημητρίου Βλάμη (Ντολα) με τον Κ. Βασιλακόπουλο και τον Αγώνα του Κ. Αντρέα Κοκκορη. (δεν τους το έχει αναγνωρίσει ακόμα η επίσημη αρχή)
Με την ευχή μας να μην ανακατευτούν ποτέ με το μπάσκετ όλοι αυτοί που κατέστρεψαν το ποδόσφαιρο στο Λεωνίδιο.
Ελπίζουμε η ομάδα μπάσκετ που τώρα είναι στην πρώτη θέση της κατηγορίας και στοχεύει εκτός απρόοπτου στην άνοδο, να καταφέρει να αναδείξει τον αθλητισμό, τους αθλητές μας και το Λεωνίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: