29 Σεπτεμβρίου 2008

Ιδιωτικός….Αθλητικός Σύλλογος Λεωνιδίου ΄΄Το Λεωνίδιο΄΄ (Οξύμωρο…… και όμως αληθινό!)



Λεωνίδιο…Για πολλούς σημαίνει κατάλληλος προορισμός για ήρεμες διακοπές γεμάτες γραφικά σοκάκια και ιστορικές αναδρομές .Για άλλους σημαίνει Πάσχα…Αερόστατα και τοπικά έθιμα. Για κάποιους άλλους σημαίνει Γιορτή της Μελιτζάνας και αγρότες που ασχολούνται με αγάπη αποκλειστικά με το προιόν αυτό που κατακλύζει τα θερμοκήπιά τους και που είναι ο μοναδικός οικονομικός τους πόρος.
Τέλος, για κάποιους άλλους σημαίνει αθλητικές δραστηριότητες που βοηθούν τη νεολαία της περιοχής αλλά και την ίδια την περιοχή με διάφορους τρόπους.
Κάποιοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται πραγματικά για τον τόπο και θέλουν να βοηθήσουν κάπως, καταφεύγουν στις αθλητικές δραστηριότητες –για ευνόητους λόγους, αφού μόνο εκεί μπορούν όλοι να βοηθήσουν-.
Δυστυχώς όμως τα πράγματα στην ομάδα ΜΑΣ λειτουργούν με μία μορφή… αναπηρίας.
Στο Σύλλογό ΜΑΣ εδώ και καιρό προβάλλονται, επαινούνται και συμμετάσχουν μόνο άνθρωποι που λειτουργούν κάθε άλλο παρά συλλογικά και δημοκρατικά.
Οι ΄΄κακοί΄ της υπόθεσης είναι αυτοί που μέχρι πρότινος ήταν ‘εισπράκτορες’ και ‘παιδιά για όλες τις δουλειές’ και που μόλις θέλησαν να πουν την άποψή τους και να διαλευκάνουν κάποια πράγματα για τη σωστή λειτουργία της ομάδας, θεωρήθηκαν αντάρτες.
Ωραία αυτή η πολιτική, δε λέω… Και άκρως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ.
Όμως πρέπει να ενθυμίσουμε σε όσους… ‘ξεχνάνε’, πως το Λεωνίδιο, εδώ και ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ –για λόγους που δεν είναι της παρούσης- έπαψε να είναι ΠΑΕ. Αυτό συνεπάγεται το ότι πλέον δεν αποφασίζει και διατάζει ο πρόεδρος ο οποίος και χρηματοδοτεί αλλά η ομάδα λειτουργεί ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ.
Και για όσους αυτή η λέξη είναι άγνωστη, συλλογικά σημαίνει ισηγορία για όλα τα μέλη στα οποία δεν επιδέχεται καμία διάκριση. ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ.
Το Λεωνίδιο, είναι από τα τυχερά μέρη. Σπάνια σε μια τόσο μικρή περιοχή με αθλητικές δραστηριότητες βρίσκεις ανθρώπους να ασχολούνται με τόσο ζήλο και αγάπη και όλα αυτά ΦΥΣΙΚΑ ΑΜΙΣΘΗ.
Αυτά λοιπόν τα άτομα τα οποία βοηθούσαν σε ουσιαστικά ζητήματα την ομάδα έχοντας τις κατάλληλες γνώσεις και κάποια άλλα που ‘πάλευαν’ στον χαώδη κόσμο του internet και των δημοσίων σχέσεων για να εξασφαλίσουν μία υγιέστατη εικόνα του Λεωνιδίου προς τα έξω, φαίνεται πως δεν είναι επιθυμητά.
Επειδή αποτελώ και εγώ μέρος αυτής της μερίδας, θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου για αυτή την κατάσταση, αλλά και να ξεκαθαρίσω κάτι.
Η δουλειά μας θα συνεχίσει να γίνεται με τον μέγιστο δυνατό και σωστό τρόπο.
Δεν θα κάνουμε τη χάρη κανενός να παραδώσουμε τα όπλα . Και όχι από πείσμα και υποχρέωση, αλλά γιατί αγαπάμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και θα στηρίζουμε ΠΑΝΤΑ ότι φέρει το σήμα του ΑΕΡΟΣΤΑΤΟΥ στη φανέλα και στην καρδιά του γιατί πολύ απλά αυτό κάνουμε και εμείς.


Αιμιλία Φασιλή

Δεν υπάρχουν σχόλια: