10 Μαρτίου 2008

Ανεργια

Η κατάσταση ενός ατόμου που είναι ικανό, πρόθυμο και διαθέσιμο να απασχοληθεί και δεν δίνατε να βρει εργασία.
Ανεργία στο εργατικό δυναμικό απ όλους αυτούς που ενώ επιθυμούν να εργαστούν, έχουν κάνει προσπάθειες αλλά για διαφόρους λογούς δεν έχουν βρει εργασία.
Ανεργία στο μη εργατικό δυναμικό απ όλους αυτούς που δεν εργάζονται η` απέχουν από την εργασία (οικιακά, ασθενείς, συνταξιούχοι...)
Τα αίτια της ανεργίας είναι πολλά.
Ο νομός της προσφοράς - ζήτησης είναι εδώ αμείλικτος. Το φαινόμενο αυτό παρουσιάζετε κυρίως στην σύγχρονη κοινωνία που υπάρχουν περίσσια εργατικά χεριά. Η ανάπτυξη του τεχνολογικού εξοπλισμού, η τελειοποίηση των μηχανών, η δομή γενικά της οικονομίας και οι κατευθύνσεις που δίνει. Η εποχιακή ανεργία καθορίζετε από την απασχόληση στις γεωργικές, τουριστικές, οικοδομικές εργασίες που παύουν κάποιες περιόδους του χρόνου. Η χρόνια ανεργία για τα άτομα που δεν έχουν την δυνατότητα της επιλογής εργασίας αλλά και δεν μπορούν να μετακινηθούν από τον τόπο τους για ανεύρεση δουλειάς.
Η ανεργία πλήττει την χώρα μας με ποσοστά που τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά πάνω από 10%. Στην περιοχή μας αν παρατηρήσουμε λίγο, οι νέοι φεύγουν, δεν υπάρχουν δουλειές λένε. Πολλοί ξένοι έρχονται εδώ, όλοι δουλεύουν, οι νέοι Έλληνες δεν κάνουν αυτές τις δουλειές. Στις γυναίκες είναι πιο σοβαρό το πρόβλημα από ότι δείχνει, η γυναικά έχει ανάγκη από μόνιμη εργασία ώστε να μπορεί να αφοσιωθεί στην οικογένεια και να μην ζει με το ανχος τις προσωρινής απασχόλησης. Πλέων μια οικογένεια για να ζήσει αξιοπρεπώς πρέπει και η γυναικά να εργαστεί. Για να μείνει και η γυναίκα στο Λεωνίδιο, για να κάνει οικογένεια στο Λεωνίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: