6 Φεβρουαρίου 2008

ΜΟΡΦΟΛΙΓΙΑ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ


Με την πρώτη ματιά αυτό που εντυπωσιάζει τον κάθε επισκέπτη του Λεωνιδίου είναι οι επιβλητικοί βράχοι που στέκονται πάνω από τα χαμηλά σπίτια του χωριού.
Η Ελλάδα είναι σίγουρα μια χώρα που στο μεγαλύτερο μέρος της καλύπτετε από ορεινούς όγκους, αυτό το κόκκινο χρώμα όμως που έχουν τα βράχια του παρνωνα γύρω από το Λεωνίδιο αφήνουν τους πάντες άφωνους. Το ακόμα ποιο εντυπωσιακό είναι το ότι το χρώμα αυτό παίρνει διαφορετικές αποχρώσεις ανάλογα με το χρώμα της ημέρας και την ηλιοφάνεια. Το επόμενο χαρακτηριστικό έχει να κάνει με της μεγάλες σε μήκος παραλίες οι οποίες προσφέρονται είτε απλά για μια βόλτα είτε για κολύμπι αλλά ακόμα και για θαλάσσια σπορ αφού τα νερά είναι αρκετά βαθιά. Προσφάτως μάλιστα έγινε και μια προσπάθεια δημιουργίας σχολής δυτών ώστε να αναδειχτεί και η ομορφιά του βυθού μας.
Το σπουδαιότερο ίσως πλεονέκτημα του τόπου αποτελεί ο συνδυασμός της θάλασσας και του βουνού. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρεθεί στην παραλία σε λιγότερο από δέκα λεπτά από το κέντρο του χωριού, ενώ σε λιγότερο από μισή ώρα μπορεί να βρεθεί στον Κοσμά η στον Αγιο Βασίλη, χωριά που βρίσκονται μέσα στα έλατα, ακολουθώντας μια διαδρομή με χαμηλή μεν βλάστηση αλλά επιβλητική λόγο του ξηροποταμου που βρίσκεται δίπλα από το δρόμο καθ` όλη τη διαδρομή.
Σίγουρα οι διακοπές στο Λεωνίδιο δεν δίνουν την δυνατότητα ξέφρενης διασκέδασης και χορού μέχρι τελικής πτώσεως αλλά μπορούν να προσφέρουν όμορφες εκδρομές δίπλα στη φύση και σε ξεχωριστά τοπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: