16 Φεβρουαρίου 2008

Μετα τα 18 στο Λεωνιδιο?

Από πάντα ο άνθρωπος ψάχνει τρόπους να επιβιώσει, επιτυγχάνοντας αυτόν το στόχο που είναι βασικός αρχίζει να ενεργεί για να βελτιώσει τη ζωή του. Δεν περιορίζετε στα βασικά και προοδεύει για μια καλύτερη ζωή. Στην εποχή που ζούμε δεν ψάχνουμε να καλύψουμε μονό τις βασικές ανάγκες επιβίωσης αλλά και κάτι παραπάνω. Η εκπαίδευση είναι ο βασικότερος παράγοντας για την πρόοδο και την εξέλιξη. Παντού η μόρφωση αποτελεί βασικό παράγοντα επιβίωσης.
Το Λεωνίδιο δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση. Οι κάτοικοι του ασχολούνται κυρίως με την γεωργία, οι ποιο πολλοί είναι ηλικιωμένοι, οι νέοι φεύγουν, ελάχιστοι είναι αυτοί που μένουν. Μέτα τα 18 στο Λεωνίδιο, οι επιλογές είναι λίγες και απαιτητικές. Αν δεν σε βγάλει ο δρόμος της ζωής σε κάποιο πανεπιστήμιο, σε μια σχολή κάπου μακριά από εδώ όπως την πλειοψηφία των νέων είναι πιθανό να μείνεις για πάντα εδώ!
Η εργασία των γονέων θα μπορούσε να είναι μια λύση, η απλά η συντήρηση από τους γονείς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εργασίες πολλές είτε βραχύχρονης απασχόλησης είτε μόνιμης. όσοι έχουν τον τρόπο θα μπουν στο δήμο η κάπου αλλού, άλλοι θα δουλέψουν μόνοι τους, οι πιο πολλοί όμως θα φύγουν.
Η διασκέδαση δεν μπορεί να λείψει από τις ασχολίες των νέων, η επίσκεψη στα λιγοστά καφέ και στα ελάχιστα clab είναι η μοναδική διασκέδαση.
Πάντα όμως η ζωή έχει και την καλή της πλευρά, πολλοί απ` αυτούς που έφυγαν γυρίζουν πίσω δίνοντας θάρρος σ` αυτούς που έμμειναν. Ολοι βρίσκουν το δρόμο τους, μπορεί να μην είναι αυτό που είχαμε ονειρευτεί αλλά τα όνειρα μας τα φτιάχνουμε και τα ζούμε εμείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: